Contact us

Load

FAB - Assa Abloy - Rychnov nad Kněžnou

  • Rok realizace: 2023
  • Země: Česká republika
  • Místo realizace: Rychnov nad Kněžnou
  • Segment: Logistická hala 

Popis řešení a zvolená technologie

Společnost ENIKA.CZ úspěšně implementovala energeticky úsporné osvětlení pro výrobní budovy společnosti FAB, člena koncernu ASSA ABLOY. Projekt zahrnoval výměnu osvětlení ve více než osmi výrobních halách s cílem snížit energetickou náročnost a uhlíkovou stopu. Vedle systému, který ovládá osvětlení byla zaveden i systém pro vzdálený odečet hodnot z elektroměrů.

Zvolená technologie

ENIKA.CZ se rozhodla pro nasazení moderního LED osvětlení s řízením prostřednictvím systému DALI. Tato technologie umožňuje průběžnou regulaci intenzity osvětlení podle aktuálních potřeb a snižuje spotřebu energie o více než čtvrtinu. Díky propojení s čidly pohybu a senzory okolního osvětlení je dosaženo maximální efektivity a minimalizace zbytečného svícení. Celkově bylo vyměněno přes 600 svítidel, což přineslo významné úspory a výrazné zlepšení prostředí pro pracovníky.

Součástí implementace bylo také nasazení systému monitoringu energií, který umožňuje sledovat spotřebu elektrické energie v reálném čase a analyzovat trendy v energetické efektivitě. Tento systém poskytuje důležité informace pro optimalizaci provozu osvětlení a identifikaci možných úsporných opatření. 

Rozhovor s Janem Kaplanem, Sustainability Managerem společnosti ASSA ABLOY Opening Solutions CZ si můžete přečíst na našem blogu.


logo

Log In

Forgot your password? Don't worry. We will send you a new one.
Not registered yet? Create new account