Contact us

Load

Slovakia Ring – Orechová Potoň

  • Rok realizace: 2024
  • Země: SLovenská republika
  • Místo realizace: Orechová Potôň
  • Segment: Sportoviště

Popis řešení a zvolená technologie

SSlovakia Ring je motoristický okruh nedaleko Bratislavy. Od svého otevření v roce 2009 se stal důležitým místem pro automobilové závody, testování vozidel a další motoristické akce, které lákají tisíce fanoušků z celého světa. V nedávné době se provozovatelé tohoto závodiště začali potýkat s růstem cen energií. Hledali řešení, které by jim umožnilo vzdálený odečet a spravedlivou fakturaci energie, zejména v závodních boxech, kde každý nájemce má odlišnou spotřebu.

ENIKA.CZ poskytla systém zahrnující více než sto elektroměrů sledujících spotřebu energií v různých částech areálu. Klíčovou funkcí systému je vzdálený odečet a fakturace energie, což umožňuje efektivní správu a přehled využití energie.

Dodání systému zajistila partnerská firma IFT InForm Technologies a.s. Některá odběrná místa byla propojena pomocí VPN pro přenos dat z elektroměrů do centrální jednotky. Více centrálních jednotek UWP30 umožnilo efektivní monitorování energetických toků a oddělení fakturované části areálu.

První analýza dat ukázala, že spotřeba energie v závodních boxech nebyla zanedbatelná, a systém umožnil spravedlivou fakturaci na základě reálných dat. Přesné sledování energie přineslo kompletní přehled o energetických tocích, lepší plánování údržby a rychlou reakci na problémy.


logo

Log In

Forgot your password? Don't worry. We will send you a new one.
Not registered yet? Create new account