Contact us

Load

ZŠ U Obory Vachkova - Uhříněves

  • Rok realizace: 2023
  • Země: Česká republika
  • Místo realizace: Uhříněves
  • Segment: Sportoviště

Popis řešení a technologie

ENIKA.CZ úspěšně dokončila modernizaci osvětlení v tělocvičně ZŠ U obory Vachkova v Uhříněvsi. Zadáním investora, Městské části Praha 22, byla energeticky úsporná výměna osvětlení s důrazem na kvalitní světelné podmínky, které budou zajišťovat bezpečné prostředí i pro sportovní aktivity i těch nejmenších žáků. Zároveň najít řešení pro možnost rozdělení světelné soustavy do více zón, pro různé druhy aktivit v tělocvičně.

 Pro tuto modernizaci byla zvolena svítidla Sportler od německého výrobce Regiolux, která zajišťují optimální světelné podmínky pro sportovní aktivity a vyznačují se nízkou spotřebou elektrické energie. Pro možnost ovládání více zón je použit bezdrátový systém řízení osvětlení Poseidon.

Systém Poseidon integruje mobilní čtyřkanálové vysílače s krytím IP65, což zajišťuje odolnost vůči mechanickému poškození a umožňuje snadné ovládání osvětlení z jakéhokoliv místa v tělocvičně. Každý vysílač kontroluje libovolný počet přijímačů v dosahu rádiového signálu, přičemž přijímače s DALI výstupem umožňují řízení stmívatelných předřadníků. Tímto způsobem pak je možné rozdělit svítidla do více zón, nastavovat pro každou požadovanou intenzitu, atd.

 


logo

Log In

Forgot your password? Don't worry. We will send you a new one.
Not registered yet? Create new account